Lyhytterapia | Psykoterapia | Työnohjaus | Vanhemmuuden tuki
Palvelut
Lyhytterapia
Elämä yllättää. Kun paineet alkavat kasaantua, on aika reagoida. Varhaisen vaiheen puuttuminen haastaviin tilanteisiin voi loiventaa sudenkuoppaa ja lyhentää hankalan vaiheen kestoa.
Lyhytterapia soveltuu hyvin paikaksi selvitellä ajatuksiaan, mahdollisuuksiaan sekä muutostarpeita. Kestoltaan rajattuun terapiaan pääsee ilman lähetettä omakustanteisesti ja yleensä nopeasti tarpeen ilmaannuttua. Lääkärin lähetteellä aloitettu lyhytterapia saattaa kuulua sairauskuluvakuutukseesi.
Aloittaminen ei vaadi pitkää selvittelyprosessia. Lyhytterapiassa keskitytään toivomaasi muutokseen laatimalla konkreetit tavoitteet sekä nostamalla esiin kaikki sinussa ja ympäristössäsi olevat voimavarat, joiden avulla muutos on mahdollinen.
Lyhytterapia soveltuu esimerkiksi elämän kriisikohtiin, ihmissuhdeongelmiin, parisuhteen tai perhe-elämän pulmatilanteisiin, itsetunto-ongelmiin, ahdistukseen, pelkoihin, uupumukseen ja äkillisiin traumoihin.
Psykoterapiaa voi antaa vain laillistettu psykoterapeutti. Minut ja muut laillistetut psykoterapeutit löydät Valviran ylläpitämästä rekisteristä https://julkiterhikki.valvira.fi/
Psykoterapia voi olla vaihtoehto, jos kärsit toistuvista ongelmista masennuksen, ahdistuksen tai ihmissuhteiden saralla. Psykoterapian aika on, kun pahin kriisi tai akuutti hoito on ohi ja sinulla alkaa olla voimavaroja sitoutua kuntoutusprosessiin, joka kestää yleensä 1-3 vuotta. Terapian tuloksellisuuteen vaikuttaa oma sitoutumisesi työskentelyyn. On tärkeää, että voit kokea muutokset merkityksellisenä, omaat valmiuksia haastaa omia toimintamallejasi muutoksen aikaansaamiseksi sekä uskot psykoterapiassa työstettyjen asioiden kautta saavutettavaan hyvinvointiin.
KELA tukee kuntoutuspsykoterapiaa, kun psyykkinen kuormitus uhkaa työ- tai opiskelukykyä. Kelan kuntoutuspsykoterapiaan hakeutumisen ohjeet löydät täältä: https://www.kela.fi/miten-haet-kuntoutukseen
Työnohjaus on paikka tutkia työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyviä asioita yhdessä koulutetun työnohjaajan kanssa. Työnohjaus kehittää työssäjaksamista.
Työnohjauksen avulla pyritään tietoisesti löytämään omat voimavarat ja vahvuudet. Niitä opitaan hyödyntämään niin perustehtävässä kuin yhteisön toimivuuden lisäämisessä.
Ohjaus on yrityksen ja työnantajan näkökulmasta satsaus tuottavuuteen, koska siinä kehitetään työtapoja, tuetaan jaksamista, lisätään työnhyvinvointia ja motivaatiota. Jatkuvat muutokset edellyttävät kykyä ja halua uudistua ja oppia uusia taitoja. Näiden selkiinnyttäminen ja tietoinen tutkailu kuuluvat työnohjausprosessiin.
Suomen työnohjaajat ry:n antama STOry-nimike kertoo, että työnohjaaja on koulutettu suositusten mukaisesti ja sitoutuu noudattamaan eettisiä periaatteita edistämällä ja ylläpitämällä avoimuutta, luottamuksellisuutta, hyvää vuorovaikutusta ja ohjattavien oppimista. Lue lisää https://www.suomentyonohjaajat.fi/
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva toteutus yksilö- ja ryhmäohjaus tai esimieskonsultointi.
Vanhemmuuden tuki
Arjessa nousee välillä tilanteita, jossa vanhemmuus tuntuu haastavalta. Tukikäyntien aiheena voi olla tuen tarve lapsen kasvun murroskohdissa tai muu huoli lapsen toiminnasta, kuten ruutuajasta.
Pulmia kotona voivat aiheuttaa muutokset perheessä, kuten muutto, ero tai uusperheen mukanaan tuoma tarve sopeutua uuteen tilanteeseen. Perheenjäsenen sairastuminen tai päihteiden käyttö voivat aiheuttaa huolta. Erilaiset hankaluudet kaveripiirissä tai rajojen asettaminen mietityttää. Tilanteet saattavat kärjistyä niin, että toivottomuus valtaa mielen.
Vanhemmuuden tuen näkökulma on etsiä ja löytää omia ja perheen vahvuuksia. Haastavakin tilanne koostuu osataidoista, joiden tietoinen harjoittelu vie kohti parempaa. Pienten edistysaskelien huomaaminen pitää meidät toivon polulla. Sinä riität. Asiat järjestyy. Aloita tästä.
Hyvä elämä -paketit
Omaa hyvinvointiaan voi tutkailla ja kehittää, vaikkei mitään erityistä hankaluutta olisikaan.
Olen erittäin kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta kasvusta ja kehittymisestä. Mikäli kaipaat keskustelukaveria sparraamaan hyvässä elämässä eteenpäin, voin tarjota luottamuksellista tukea. Käytän positiivisen psykologian tutkittuja menetelmiä (Science of Well Being) sekä mielen voimavarojen ja mielikuvien hyödyntämistä. Kiinnostuitko?
Luottamuksellisuus ja koronarajoitukset
COVID-19: seuraan tarkoin alueellisia suosituksia. Asiakastapaamiset toistaiseksi maskien kanssa. Tarvittaessa on mahdollista käyttää Minduu-etäyhteyttä, joka toimii kahdenvälisellä sähköpostilinkillä. Lue lisää https://pro.minduu.fi/minduupron-tietoturva/